Începând cu ziua de astăzi vă vom propune o serie de rețete, cu care ați putea să vă delectați familia, de Crăciun, iar mai apoi, de Revelion. Astăzi vă prezentăm cum se gătește curcanul umplut cu mere și castane.
Pentru curcan:
1 curcan de 4,5-6 kg
50 g de unt moale
850ml supă de pui sau de legume
2 fire de praz și 2 morcovi, tăiați pe jumătatePentru umplutură:
1 măr, decojit, tocat mărunt
1 ceapă, tăiată fin
1 lingură ulei de măsline
300 g cârnați de porc
100 g de castane fierte, din conservă, tocate
1 legătură de pătrunjel, tocat
1 mână frunze de salvie, tocate
frunzele de la câteva fire de cimbru
½ ou, bătut
50 g de pesmet proaspăt
80 g de merișoare uscate
Mod de preparare:
1. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește ceapa timp de 5 minute, până se înmoaie. Într-un bol, se pune carnea scoasă din cârnați. Se adaugă restul ingredientelor pentru umplutură și se amestecă bine.
2. Curcanul se unge cu unt, apoi se umple cu mixul de mai sus. Se pune în tavă, pe un pat de morcovi și praz, se toarnă deasupra supă și se acoperă lejer cu folie de aluminiu. Se coace la 180º C (câte 20 de minute/450g). În ultimele 30 de minute se scoate folia și se ridică temperatura la 200º C. Se servește cu garnitură de mere și pere glazurate.
3. Garnitură de mere și pere glazurate
Preparare: 1 oră și 40 de minute, pentru 8 porții
zeamă de la ½ lămâie
4 mere mici
4 pere mici
900 g de șalote sau cepe mici
1 lingură ulei de măsline
50 g de unt
6 linguri jeleu de coacăze
frunze de dafin, pentru decor
1 Se decojesc merele și perele, lăsând intacte codițele, apoi se stropesc cu zeama de lămâie. Într-o cratiță, se fierbe apă. Se adaugă fructele și se fierb la foc mic 30 de minute, cu capacul pus.
2 Se încinge cuptorul la 190º C/gaz 5; se pun într-o tavă untul și uleiul, apoi se adaugă fructele scurse și cepele. Se ung cu jeleu și se dau la cuptor timp de o oră, până devin moi și aurii.
POFTĂ BUNĂ
sursa: goodfood.ro
1 curcan de 4,5-6 kg
50 g de unt moale
850ml supă de pui sau de legume
2 fire de praz și 2 morcovi, tăiați pe jumătatePentru umplutură:
1 măr, decojit, tocat mărunt
1 ceapă, tăiată fin
1 lingură ulei de măsline
300 g cârnați de porc
100 g de castane fierte, din conservă, tocate
1 legătură de pătrunjel, tocat
1 mână frunze de salvie, tocate
frunzele de la câteva fire de cimbru
½ ou, bătut
50 g de pesmet proaspăt
80 g de merișoare uscate
Mod de preparare:
1. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește ceapa timp de 5 minute, până se înmoaie. Într-un bol, se pune carnea scoasă din cârnați. Se adaugă restul ingredientelor pentru umplutură și se amestecă bine.
2. Curcanul se unge cu unt, apoi se umple cu mixul de mai sus. Se pune în tavă, pe un pat de morcovi și praz, se toarnă deasupra supă și se acoperă lejer cu folie de aluminiu. Se coace la 180º C (câte 20 de minute/450g). În ultimele 30 de minute se scoate folia și se ridică temperatura la 200º C. Se servește cu garnitură de mere și pere glazurate.
3. Garnitură de mere și pere glazurate
Preparare: 1 oră și 40 de minute, pentru 8 porții
zeamă de la ½ lămâie
4 mere mici
4 pere mici
900 g de șalote sau cepe mici
1 lingură ulei de măsline
50 g de unt
6 linguri jeleu de coacăze
frunze de dafin, pentru decor
1 Se decojesc merele și perele, lăsând intacte codițele, apoi se stropesc cu zeama de lămâie. Într-o cratiță, se fierbe apă. Se adaugă fructele și se fierb la foc mic 30 de minute, cu capacul pus.
2 Se încinge cuptorul la 190º C/gaz 5; se pun într-o tavă untul și uleiul, apoi se adaugă fructele scurse și cepele. Se ung cu jeleu și se dau la cuptor timp de o oră, până devin moi și aurii.
POFTĂ BUNĂ
sursa: goodfood.ro
Комментариев нет:
Отправить комментарий