КУРИЦА, ЗАПЕЧЕННАЯ НА БУТЫЛКЕ
Курица на бутылке (банке)
Вот два рецептика. У меня к сожалению такое не получится - маленькая духовка. А так - давно хочу приготовить.
Курица на бутылке (банке)
Вот два рецептика. У меня к сожалению такое не получится - маленькая духовка. А так - давно хочу приготовить.
...Выкинуть хлам из дома и старых позвать друзей...
#5
Отправлено 18 марта 2011 - 14:00
Noi pregatim destul de des gaina pe borcan - carnea se primeste foarte moale si delicioasa! Si foarte simplu de gatit!
Gaina o marinam cu citeva ore inainte de preparare sau chiar si de cu seara. O saram, piparam si o ungem bine cu sos de lamiie cu ulei (sucul de la o lamiie se bate cu kiteva linguri de ulei).
In borcanul pe care o sa stea gaina (borcan ingust si inalt - folosim unul de la ciuperci marinate) turnam apa pina la jumate, punem in apa jumatatile de lamiie care le-am stors mai inainte si specii dupa gust (frunze de dafin, rozmarin, boabe de piper, etc). Unii pun in loc de lamiie kiteva felii de mar verde, noi nu am incercat.
Punem borcanul pe o tava (noi nu turnam apa in tava), aranjam gaina pe borcan, astfel inkit borcanul sa intre kit mai adinc. In jurul borcanului punem niste cartofi. Grasimea de la gaina se scurge peste ei si se primesc foarte buni. (se poate si fara cartofi)
Punem in rola rece sau abia caldutza (sa nu crape borcanul).
In dependenata de marimea gainei, o lasam la rola 45 min - 1 h 15 min la temperatura de 200 gr. Cel mai bine sa fie o gaina medie (1,5 kg) - am incercat cu una mica (1 kg) si s-a primit cam uscata.
In loc de sosul cu lamiie si ulei, se poate de uns cu maioneza, ketchup sau ketchoneza (maioneza + ketchup). Noi insa preferam cu lamiie.
Carnea se primeste foarte moale (kiar si pieptul se topeste in gura), iar deasupra e crocanta! Mmmmm
Kind o scoatem, incepem a o felia direct pe borcan - mai intii pulpele, aripile, fileul, restul ce ramine se scoate foarte simplu de pe borcan si se feliaza pe fundul de taiat.
Iata si una din gainushele noastre:
Gaina o marinam cu citeva ore inainte de preparare sau chiar si de cu seara. O saram, piparam si o ungem bine cu sos de lamiie cu ulei (sucul de la o lamiie se bate cu kiteva linguri de ulei).
In borcanul pe care o sa stea gaina (borcan ingust si inalt - folosim unul de la ciuperci marinate) turnam apa pina la jumate, punem in apa jumatatile de lamiie care le-am stors mai inainte si specii dupa gust (frunze de dafin, rozmarin, boabe de piper, etc). Unii pun in loc de lamiie kiteva felii de mar verde, noi nu am incercat.
Punem borcanul pe o tava (noi nu turnam apa in tava), aranjam gaina pe borcan, astfel inkit borcanul sa intre kit mai adinc. In jurul borcanului punem niste cartofi. Grasimea de la gaina se scurge peste ei si se primesc foarte buni. (se poate si fara cartofi)
Punem in rola rece sau abia caldutza (sa nu crape borcanul).
In dependenata de marimea gainei, o lasam la rola 45 min - 1 h 15 min la temperatura de 200 gr. Cel mai bine sa fie o gaina medie (1,5 kg) - am incercat cu una mica (1 kg) si s-a primit cam uscata.
In loc de sosul cu lamiie si ulei, se poate de uns cu maioneza, ketchup sau ketchoneza (maioneza + ketchup). Noi insa preferam cu lamiie.
Carnea se primeste foarte moale (kiar si pieptul se topeste in gura), iar deasupra e crocanta! Mmmmm
Kind o scoatem, incepem a o felia direct pe borcan - mai intii pulpele, aripile, fileul, restul ce ramine se scoate foarte simplu de pe borcan si se feliaza pe fundul de taiat.
Iata si una din gainushele noastre:
#7
Отправлено 22 сентября 2011 - 21:48
курица получается очень вкусная, но она пока так печется - стреляет жиром во все стороны... и потом духовку надо драить конкретно...
поэтому я делаю курицу гриль в микроволновке. ставлю режим гриль+СВЧ, курица ложу в глубокую тарелку. 20 минут на одном бочке, потом переворачиваю и еще 20 минут на другом бочке.
получается тоже очень вкусно, но драить потом меньше. да и готовится быстро :)
поэтому я делаю курицу гриль в микроволновке. ставлю режим гриль+СВЧ, курица ложу в глубокую тарелку. 20 минут на одном бочке, потом переворачиваю и еще 20 минут на другом бочке.
получается тоже очень вкусно, но драить потом меньше. да и готовится быстро :)
#8
Отправлено 22 сентября 2011 - 22:15
да я намазывала майонезом с ченоком и специями. корочка обалденная получается. и в банку как тут писали выше наливала водичку и специй всяких сувала побольше...
все классно, но потом у меня была вся духовка заляпанная... делала так пару раз и плюнула, перестала... не готова я на такие жертвы ради курицы хоть и вкусной... да и духовка до конца все равно не оттирается. жир попадает в желобку куда протвини вставлять , оттуда ваще трудно вымыть...
я вот думаю.. может я высокую температуру ставила??? идея насчет потыкать зубочиской хорошая!
все классно, но потом у меня была вся духовка заляпанная... делала так пару раз и плюнула, перестала... не готова я на такие жертвы ради курицы хоть и вкусной... да и духовка до конца все равно не оттирается. жир попадает в желобку куда протвини вставлять , оттуда ваще трудно вымыть...
я вот думаю.. может я высокую температуру ставила??? идея насчет потыкать зубочиской хорошая!
#9
Отправлено 22 сентября 2011 - 23:29
курица получается очень вкусная, но она пока так печется - стреляет жиром во все стороны... и потом духовку надо драить конкретно...
Стреляет ужасно. Не знаю от чего зависит, может от того насколько она жирная?
Девочки, а если кожу попрокалывать во многих местах - может, не будет так стрелять?
вот наша, по противню видно насколько она забрызгала все
Поблагодарили 1 Пользователь:
|
Комментариев нет:
Отправить комментарий